Fødevarer

Fødevarebranchen er præget af høje krav og der er derfor et stort behov for kontrol. VIS giver jer et solidt overblik over jeres processer og gør det muligt hurtigt at spotte trends og optimere arbejdsgangene.

Minimer spild med aldersfordelt lageropgørelse og scenarieplanlægning

Udløb er en af de vigtigste faktorer at holde styr på som fødevarevirksomhed, da man selvfølgelig ønsker at minimere varespildet mest muligt ved at få solgt ud af varerne inden udløbsdatoen. I VIS’ CPM-modul kan I indtaste udløb på varerne og lave aldersfordelt lageropgørelse, så I nemt og hurtigt får overblik over varernes holdbarhed og hvilke varer der skal lægges fokus på at få solgt hurtigst muligt.

Scenarieplanlægning kan samtidig hjælpe med at minimere spildet, da du kan planlægge efter perioder med udsving i salget. Ved at opstille scenarier får I udtænkt problemstillingerne, så I hurtigt kan omlægge jeres forretning til den aktuelle efterspørgsel. I VIS kan du oprette adskillige scenarier og holde dem op mod hinanden så du kan få overblikket over de forretningsmæssige konsekvenser ved alle scenarierne.

“Tidligere var budgetteringsprocessen ligeså meget en regnearksøvelse som en budgetteringsøvelse – nu kan vægten lægges 100% på budgetteringsprocessen.“
CITAT: Thomas Slott
COO i Aarstiderne

Relaterede kundecases:

Geia Food

Med live-data vis VIS sikres en øget gennemsigtighed i forretningen. En gennemsigtighed, som gør Geia Food mere reaktionsdygtig.

Læs mere

Få overblik over jeres kvalitetskontrol og compliance

Med VIS kan I oprette dashboards til jeres kvalitetskontrol, så testrapporter, årsager til afvisning og lignende bliver tydeliggjort. Herudover kan I også få overblik over jeres individuelle batches, så I kan sætte ind hvis for mange batches bliver forkastet. Med andre ord bliver afvigelser og trends tydelige gennem VIS.

Samtidig giver VIS jer mulighed for sporing af jeres varer på forskellige niveauer. Hvis der skulle ske en fejl eller en tilbagekaldelse bliver en realitet, ved I præcis hvilke produkter der er tale om, så I hurtigt kan få bugt med fejlen.

Få styr på jeres råvarebehov

Når salgsafdelingen har udarbejdet et salgsforecast, kan I foretage nedbrydning til råvarer for at få et overblik over det samlede råvarebehov opdelt på varer, varegrupper eller lignende. Dette kaldes også styklister og de er særdeles fordelagtige at anvende i VIS, da I hermed kan sikre jer at I har købt de nødvendige råvarer ind til at møde den forecastede efterspørgsel.

I VIS kan I operere med flere styklister, der viser alternative behovssammensætninger. Dette kan være fordelagtigt, hvis det viser sig, at de råvarer, I har brug for, ikke er tilgængelige eller er steget meget i pris. Alternative styklister kan hermed være fordelagtigt i forhandlingen med leverandører om prissætning eller lignende.

Nogle af fordelene ved at benytte VIS

Der er selvfølgelig flere fordele ved at bruge VIS. Men du kan læse et par af dem her.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan Dialog Data kan hjælpe din virksomhed?

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at optimere forretningen via data.

Lad os tage en snak om

Udvalgte kunder

Vores kunder er kernen i forretningen – og mange har været med helt fra starten (mere end 25 år).

Scroll til toppen